Over mij - Katja Wognum

Hi, mijn naam is Katja

Ik ben een monnik op hakken, levensgenieter en mateloos geïntrigeerd door de stilte in onszelf. 

Ondanks mijn rustige uitstraling was mijn mind vroeger heel druk. Ik wilde zo graag loskomen van mijn ego en mijn ware zelf ervaren, maar het leek een onmogelijke opgave voor mij.

Ik dacht er veel te moeilijk over. Na veel vallen en opstaan ben ik erachter hoe simpel het is om in het moment te leven.  

Het is onze natuurlijke staat van zijn. Je hoeft jezelf niet te fixen, je hoeft niets te veranderen, een ‘shift in perception‘ is alles wat je nodig hebt. 

 


Het verhaal achter de monnik op hakken

Ik heb jarenlang als stewardess bij de KLM de wereld rond gevlogen en dus is de verandering naar monnik worden nogal opmerkelijk te noemen.

Als stewardess ging voor mij een wereld open, letterlijk en figuurlijk. Het ontmoeten zoveel verschillende mensen en culturen inspireerde mij enorm. Ik ontdekte mijn talent in helder zien en -weten en volgde trainingen in spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ook deed ik de opleiding stressmanagement (BA), als tegenhanger van mijn spirituele kant.  

Ik gaf lezingen en workshops en merkte dat ik dan helemaal in een staat van flow ben. Dit raakte ik echter gemakkelijk weer kwijt als thuis mijn internet het niet doet, of als mijn vliegrooster niet is hoe ik het wil. De vraag die in mijn hoofd opkwam was: ‘Hoe kan ik nou voortdurend in die flow blijven?’

Ontwaken

Via een boek kwam ik bij de Ishaya monniken. Ik volgde de meditatietraining en het voelde alsof ik thuiskwam. Tijdens mijn eerste retraite bij de Ishaya’s kreeg ik het inzicht dat ik mijn zielsmissie het beste kan vervullen is als ik volledig loskom van oude patronen en het vele nadenken.

Door dit besef besluit ik Ishaya monnik te worden en mijn leven te wijden aan de groei van mijn bewustzijn. Van de leraar ontvang ik de sanskrit naam ‘Prema Devi’, wat ‘The Goddess of Supreme & Divine Love’ betekent en mijn puurste essentie reflecteert. 

Ik ging naar Mexico voor een retraite van een half jaar bij de leraar van de Ishaya monniken om daarna deze meditatie teaching in Nederland te introduceren.

Schermafbeelding 2021-09-21 om 16.43.01

De stilte in jezelf

Inmiddels een ‘zelfstandige monnik’, met nog steeds een grote passie voor het bewustzijn. De stilte die ik ervaar is geeft innerlijke rust en tevredenheid. Het voelt compleet. Niets nodig hebben, maar puur zijn. Dat gun ik jou ook. Dat drijft mij. Jou laten ervaren wat de ervaring van de stilte in jezelf je brengt. 

Om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer innerlijke rust te ervaren deel ik in mijn online training ‘5 Steps to a Peaceful Life’ een zeer waardevolle meditatietechniek. Je kunt deze techniek doen met je ogen gesloten, maar ook gewoon tijdens je werk, het fietsen, of zelfs tijdens een lastig gesprek. De techniek is door iedereen gemakkelijk toe te passen, dus ook als je nog niet gemediteerd hebt. Op deze pagina kun je je aanmelden en gelijk de 1e video zien. Het is volledig gratis.